☆゚。・:*:・。゚ Bottle Buddy ゚。・:*:・゚☆


perut dah semakin besar besar besar dan besar ! 
baru - baru ni terpaksa jadikan superbike husband sebagai transport utama, 
haaaaa merasalah kan mak buyung peluk suami sambil rasa macam ada 
pelampung besar di antara kami.. 
yang kelakarnya, tengah atas motor tu.. husband tiba tiba tersentak
sebab boleh rasa baby menendang kuat ! tergelak dia hahaha.. 
amboii kecik - kecik dah pandai si bongsu ni.. 


kali ni saya pilih EMAB untuk penjagaan saya & the little one nanti. 
set bersalin, saya tak beli.. sebab akan guna yang mak bidan dah sediakan. 
baby balm & night night balm saya pilih brand Badger. 
(sila google kalau nak kenal Badger, saya malas nak snap pic)
kenapa saya jatuh cinta dengan Badger ? 
kerana dua bulan lepas saya dah beli sleep balm untuk anak, 
lepas sapu saja pada hidung & sapu juga pada dada dia sebelum tidur,
mamat tu terus mengantuk & terlena.. so relaxing lah the smell. very nice ! 
so kerana kemujaraban balm untuk Hafiy tu lah, 
saya pun beli baby balm & night night balm untuk adik Hafiy pula.. 


"All babies are cute ! Their bottles should be too !"
saya baru berkenalan dengan Adiri. memang comel & unik botol susu Adiri ni. 
masa anak pertama dulu, macam macam jenis botol saya dok collect. 
self warming lah, stainless steel lah, glass bottle lah..
pantang nampak yang baru.. mesti nak cuba. 
untuk adik Hafiy ni, saya nak cuba brand ni pula.. teats dia lembut sangat. 
just like the real boobies. 


bercerita pasal botol susu, anak teruna saya ni ada perangai cerewet sikit tau. 
dia selalu merungut kalau botol susu tu rasa panas. 
alaaa susu tu suam sebenarnya, tapi sebab saya bancuh guna air panas dahulu
kemudian baru tambahkan air biasa untuk suamkan susu tu.. 
so terasa panas lah botol tu kan ? haaaa dia marah tau.
katanya susah nak pegang. siap merajuk lagi. 
terpaksalah mummy ni pi balut dengan kain towel.. supaya senang dia pegang.
then kelmarin saya google & baru tau kewujudan 
baby bottle buddy & bottle pets atas dunia ni. 
(meh tengok gambar dibawah ni)




tengok harga, mak aihhh mahalnya ! lebih baik saya buat sendiri.. 
bukannya susah sangat punnn.. 


petang tadi pergi masuk parkson. saya beli je plush toys yang murah - murah. 
pilihan tak banyak. so saya pilih kucing kelabu tu. 
sampai saja dibilik, saya potong bahagian leher plushcat tu, 
keluarkan kapas sehingga kosong bahagian badannya. 


lepas tu jahitlah water bottle cover macam gambar diatas ni 
ke dalam plushcat tadi.. & siaplah bottle buddy untuk anak cerewet saya tu ! 


masa saya hulur botol susu Hafiy tadi, dia punya lah terkejut ! happy sangat dia tu.
cara dia menghargai barang yang dia dapat, sangat priceless. 
expressions muka, dengan mulut yang petah bercakap.. ucapan terima kasih 
yang bertubi tubi dia beri tanpa henti.. senyuman dia tu.. 
buat mummy & daddy makin sayang.


saya tengok dia hisap susu sambil peluk 
& pusing - pusingkan plushcat tu.. comelnya lahaiiiii.. 
kenapalah mummy tak terfikir idea macam ni sejak dulu ? 
haaaa nanti mummy buatkan untuk adik baby pula.. 
okaylah, itu saja cerita.. jumpa lagi,  bye bye

5 comments:

nuui said...

lagi info tambahan for mummies!. yay!.

Thanks jue.

happyichigo♥ said...

Ya Allah cutenya bottle buddy tu..creative sgt ju!
Ah Badger suka! Tin dia comel sgt.. Anti-bugs pun bagus!

glazsliper said...

Ju ni kannn.. Slalu pikir luar kotak! Tu sayang tuuuu

Ayu Firzara said...

Jue!!!!!!!!!!
Ayu nak tempah dengan Jue plissssss...
nak meowwww macam tu jugak untuk zahra...dia suka sangat meowwwww..

mesti dia eksaited kalau botol susu comel camni..
jue terima lah tempahan ayu nihhhh....hhuhuhuh

FARAHNYEMAHMULYA said...

As always creative sgt...