☆゚。・:*:・。゚ Mini Duster ゚。・:*:・゚☆


hahaha tak pernah rasanya dalam sejarah bolasepak negara,
perlawanan start jam 10 malam. (saat saya menaip ni pun, masih tak mula lagi !)
saya tak pergi pun stadium.. tengok siaran lansung saja di tv. 
mak mertua pun ada sekali ni, adik - adik ipar semua ke stadium.
okay.. sambil tunggu bola.. saya taip laju - laju entry ni. 

Alhamdulillah.. cuti sekolah selama dua minggu. business kencang...
saya pun dah tiada masalah pekerja. so tak perlu saya 
berpenat lelah sekali melayan customers macam dulu - dulu. 


demam superheroes semakin terjadi - jadi pada sepet. gelagat dia comel sangat !
Hafiy paling suka imagine dia tu ironman, superman or spiderman. 
lain - lain superheroes mummy belum kenalkan lagi. not too much..
so baru - baru ni sepet teman saya ke parkson. 
saya ni dah pasang niat cuma nak beli crayon & colouring blocks untuk dia, 
masa tengah pilih memilih colouring set tu, 
dari jauh dengar dia panggil saya.
rupanya nak tunjuk dia jumpa pyjama superman ! 
dia pandang saya terkebil - kebil & susah payah pujuk minta belikan..
arghhhh ! okay you win sepet. mummy buy for you.. 
now setiap hari saya terpaksa cuci pyjama tu untuk dia pakai malam nanti.


Okay, cerita lain pula : tau kan mini duster ni ? setiap rumah mesti ada benda ni. 
dari dulu saya selalu terbayangkan duster tu macam hulla girl skirt.
in fact, i tried to search for hulla girl duster on google ! ada rupanya.. hahaha !
so why not saya buat sendiri my hulla duster..  


bought these cheap dolls at 7-E.
saya dah cabut - cabut kaki coz nak guna bahagian torso sahaja. 


lepas tu lekatkan doll's torso tadi pada duster's handle. 
haaa kan dah comel duster tu. 


yay to dolly mini duster ! 
setiap hari anak saya yang beriya guna duster ni. 
he is such a good helper. semua benda pun kalau boleh dia nak buat. 
tak padan kecik.. 


tengahari tadi me & hubby pergi flower nursery. 
i want cactus & succulents ! seronok sangat pilih dengan hubby.. 
tergelak & bergaduh - gaduh kami berdua ni haa
sekejap "itu cantik.. ini cantik, yang ni cute.. itu comel" etc..
saya nak hias tepi tingkap bilik kami. 
kalau bela cactus tak perlulah saya bersusah payah nak siram setiap hari.. 


sebelum ni, saya dah letak macam - macam pokok bunga di birai tingkap. 
tapi bila hari yang saya busy & terlalu penat, saya terus lupa nak siram. 
lama - lama mati lah pokok saya tu. sedih sangat. 
so saya gantikan dengan cactus & succulents. 
lebih cantik & mudah dijaga.


sekarang ni bila selak saja curtain, 
benda pertama yang saya lihat adalah cactus & succulents. 
aaaah kesemuanya comel & menghijau saja. 
tak payah risau pokok bunga cepat layu..atau tak diberi baja ke.. 
saya suka sangat ! 

okaylah.. tiada perlawanan bola malam ni,
adik ipar baru sms saya, katanya keadaan di stadium tersangatlah huru hara.
alahaiii janganlah macam ni penyokong pahang ku sayang, malu sikit lah.  
tapi saya tergelak tadi bila tengok ada kucing poop di tengah padang ! hahaha..

thank you for reading. goodnight 
jumpa lagi & bubye 

2 comments:

Leila Fadzleen said...

Laith pun dah crazy bout superheroes kak Ju! favourite dia pun Iron Man.. sibuk malam2 suruh pasang ironman kat PC. Pastu sibuk nak jadi batman jugak.. kalau dia jumpa pyjama superheroes harus paksa sy beli pastu kalau xbg harus berguling2 atas lantai haha..

I love cactus! so far sy boleh jaga cactus je...kalau tumbuhan lain mesti layu :(

I miss you!!!!!! even my FIL aritu cakap nnt kalau gi Kuantan nk gi makan kedai Kakju haha

Leila Fadzleen said...

Laith pun dah crazy bout superheroes kak Ju! favourite dia pun Iron Man.. sibuk malam2 suruh pasang ironman kat PC. Pastu sibuk nak jadi batman jugak.. kalau dia jumpa pyjama superheroes harus paksa sy beli pastu kalau xbg harus berguling2 atas lantai haha..

I love cactus! so far sy boleh jaga cactus je...kalau tumbuhan lain mesti layu :(

I miss you!!!!!! even my FIL aritu cakap nnt kalau gi Kuantan nk gi makan kedai Kakju haha