☆゚。・:*:・。゚ Pendant ゚。・:*:・゚☆


haiyoh.. saya masih terkejut membaca perihal kisah dongeng Bvlgarigirl ni.
dulu pernah follow blog 'si cantik' tersebut kemudian unfollowed kerana
saya ni mudah boring kalau entry blog panjang berjuraian tanpa gambar. 
if ada gambar dia pun selalu lah dikaburkan, atau hanya dari tepi. 
tapi saya selalu curious macamana lah wajah sebenar author blog tersebut. 
saya bayangkan beliau cantik, berambut panjang, cun gilosh, whatever.. 
Tadi terkejut gila bila dapat tahu yang semuanya rekaan & khayalan semata - mata. 
dan lebih terkejut bila dapat tahu orang sebenar di sebalik watak Bvl ni 
adalah somebody yang saya pernah kenal. 
yang pernah hantar happy parcel pada saya dulu kala, 
yang selalu berbual dengan saya di ruangan comment, 
yang pernah sama sama menghadapi krisis blog "vanished"dulu..
i was like.."erkkk biar benar ? are u that desperate ? creative sungguh berimaginasi
hingga ramai yang dah terpercaya. omagoshhh.. seriously, tepuk dahi saya tadi. 
so now, sambil saya menaip entry ni.. sambil saya bercerita dengan hubby hal tersebut. 
kesimpulan kami senang saja, "bukan senang nak cari duit dik.."
nowadays orang nak cari duit nuffnang guna identiti palsu pun boleh kan..?
tapi bila dah kantoi.. macam mana ? tak ke memalukan diri sendiri. 


so okay, kita cerita benda lain pula..
hari tu daddy hadiahkan Zander Hafiy train toy set for his birthday..
keesokkan harinya, daddy cari tapak untuk buat train table. 
ain't that sweet ?! buatkan untuk anak kesayangan a train table.
mummy suggest supaya buat miniature shops sepanjang railway.
so kami pergi beli d.i.y miniature shops.
tahu takkkk... malam tu jam lima pagi, barulah kami berdua ni tidur. 
semangat sungguh daddy nak siapkan miniature set tu. 
nak tergelak pun ada bila teringat balik macam mana kami berdua 
asyik berebut gam, lepas tu bising gam tak dapat ditanggalkan dari jari, 
bergaduh manja lah hapa.. haha i love you !     


mula - mula buat, memanglah kami terasa susah. 
tapi bila dah siap, terasa macam addicted pula. 
lepas ni kami mahu buat miniature shops banyak - banyak lagi
so nanti bolehlah siapkan train table untuk sepet tu.  


comel kan butik pengantin kami ? 
siap panggil TNB pasang lampu dalam kedai tu. 
muehehehe.. 


petang tadi saya dah mula bertukang - tukang 
untuk buat kedai alatan muzik pula.
daddy masa tu sedang pasang kabinet baru,
boleh pula dia minta mummy supaya buat miniature shop ni waktu malam. 
bila saya tanya kenapa ? rupanya daddy pun nak join bertukang juga. 
ahaaaaa dah rasa seronok lah tu layan miniatures dengan mummy kannn.
nanti dah siap music shop, saya share picture disini okeh..


malam tadi ajak darling hubby singgah Kuantan Parade. 
ke kedai emas, sama - sama pilih pendant baru untuk rantai saya ni.
daddy suruh pilih besar - besar, rantai tebal - tebal.. eiii saya tak suka lah. 
tau sangat hubby memang kaki menyakat. geram saya. 
so kami sepakat pilih handbag pendant diatas ni. eii saya suka sangat ! 
saya kan kaki shopping. dah duduk sebelah mall ni, makin sakan shopping. 
haaa kena sangat lah tu pakai pendant berupa handbag. 


okaylah, saya nak sambung buat 'music shop'. 
nanti jumpa lagi yea. bye bye

8 comments:

Dilakochan said...

auww! cantiknya pendant baru!! ...
cute.. sesuai sgt ngn k.ju! ahaks.


I just can't wait to see bilaa dh banyak miniature shops siap!

mesti cool gila..

Anonymous said...

Comelnya. Semuanya comel bout you, husband and son. Take care dear. :)

*anne*

nisa said...

Wah, comel giler...dulu pernah masa kecik2 buat dgn adik mainan mcm ni. Tapi kami guna kotak kasut je and gunting buat bentuk bangunan, siap pernah buat apartment guna kotak mancis..hihi..sekarang dah macam - macam ya. Nak tunjuk kat adiklah entri ni. Mesti adik minat nak teruskan hobi lama dia..hihi

Masy said...

olololo bestnyeeeee buat mende2 tu... suke suke. tp kene ade org temankan yg suke buat gak baru sonok hehe

εïзmummyHazaεïз said...

comel.... kjue, pendant tu mmg comel :)

Lisa Dearlova said...

Hi dear..

Ju, how ru? cantiklah pendant baru ju... cantik lah d.i.y miniature shops tu... buat byk2 n susun mesti cantikkk... nnt dh siap semua ambik gambar k ju~~

Lisa baru tau psl Bvlgarigirl tu.. huhu nampak sgt lama x bukak/masuk blog.
Teringat plak time rajin blogging dulu, ada jugak seseorg ni yg create blog tipu n create crita2 fantasi dia kawin ngan mat salleh.. siap pos pic kawen dia lgik.. tp dh lama dah.. nasib dulu2 x ramai ahli2 CSI mcm skrg, kalo tk mesti dia terkantoi skali huhu

Miss Sapera said...

k.ju..sy nak tanya..kat mana akak beli diy miniature shop tuh..haritu napak kat ecm..tp dh lupe area mana..

J u l i a 。.゜✿ said...

Miss sapera

yeap.. beli di ECM lah. di tengah2 concourse tu. sekarang ni cina tu cuti lagi. mereka takda kedai, tapi akan selalu sewa lot berniaga di ruang legar ecm.