☆゚。・:*:・。゚ Colorful Ducky ゚。・:*:・゚☆

 

 saya sedang counting days to december. hati ku berdebar kencang ! 
lesen perniagaan pun masih belum settle di MPK.  banyak songeh sungguh. 
nak kena buat plan pindaan luar dalam kedai lah hapa. rimas saya. 
rental agreement pula baru nak sign depan lawyer hari isnin ni. 
 haihh entah sempat ke tidak nak buka kedai on december 1st tu. 
saya tak sabar sebenarnya mahu berniaga. so excited ! 
renovation dah buat, dinding dah dipecahkan sikit & now tunggu table top pula siap. 


 antara lakaran saya untuk stainless steel kitchen di kedai baru nanti. 
dah siap pergi tempah di kilang dia. 
harap semuanya sempatlah siap before 29th ni. 


lesu sungguh saya bila menjelang petang. kadang - kadang boleh terlupa makan. 
suap anak makan, tapi untuk diri sendiri dilupakan. nak kurus lah tuuu.. hehe.. 
balik rumah kena  kemas rumah pula. mahu gardening secara hardcore macam dulu, 
rasanya dah tak sempat dah. tapi hmm akan cuba squeeze in masa
supaya dapat siram & baja pokok - pokok bunga kesayangan dirumah
Oh..  i despise folding my laundry. if cuci & jemur, saya memang suka buat. 
tapi nak fold segala baju - baju kering tu, mak aih terasa sangatlah malasnya. 
mohon keras kepada sesiapa diluar sana, tolonglah buka sebiji kedai dobi
depan rumah saya ? huhu... saya mahu jadi pelanggan setia.. 


 these are random pics of what i wore yesterday. dress warna purple ! cantik.
saya suka dibahagian collar dress tersebut, ada nice embroidery.  
oh tadi minta mr.hubby set-up kan E-filing untuk kedai baru saya nanti. 
banyak yang saya perlu belajar dengan mr.hubby
saya nak segalanya sistematik & organized. 
business baru kena lah semangat baru, kan ? insyaAllah...  


 first time saya pergi sendiri ke Kilang membuat mosaic. 
first time jugalah saya uruskan segalanya sendiri dengan cina - cina tokpek. 
oh how i wish i finished my mandarin school dulu. 
kalau tak mesti wa faham apa dorang cakap. 


saya penat ke hulu ke hilir sejak akhir - akhir ni. nasib baik anak good behaving. 
eh tapi kadang - kadang dia nakal juga & mummy pun tiba - tiba terhilang kawalan. 
haaaaa saya yang sedang stress ni jadilah monster. 
tapi sepet sekarang ni dah pandai memujuk. bila dia tahu dia bersalah, 
cepat - cepat dia kata,"sorry mummy... sorry. sorry mummyyyyyy.."
yaAllahhhh lembutnya suara dia ! mummy & daddy akan cair setiap kali dengar. 
semakin cair bila sambil dia say sorry.. dia datang peluk atau urutkan dada kita. 
haihhhh sabar je lah anak bertuah ni. 



 wheeee ! kami dah ada mesin kira duit. 
senang lepas ni tak payah nak terkial - kial kira duit kertas. 
kalau boleh nak mesin kira duit syilling macam di bank tu.. 
kalau dapat yang tu sebijik, mesti lagi best. serta merta senang kerja ku. 


koleksi harta karun baru : colorful ducky brushes yang saya beli dari SSF. 
memang comel tahap gile kalau digunakan di dapur. 
errr basuh kasut sekolah pun boleh juga.. berus dia jenis keras.
harga cuma rm3.90 for SSF members. pergi beli cepat !!! 
setakat ni saja saya mampu cerita.  mata dah kuyu gile. 
goodnight everyone. thanx for reading. bye

6 comments:

Anonymous said...

Masih sama. i tetap terjatuh cinta dengan satu benda tu je.. cantik-cantik-cantik. :)

Dear kerja-kerja juga, makan dan rehat tu perlu ada. Takpe, i doakan segalanya berjalan dengan lancar yea. Dah settle semua, ajak daddy pergi cuti dan rehat sepuasnya.

Take care and have a great Sunday dear!.

*anne*

jun said...

Suka baca kisah Ju..
Semoga bisnes baru berjalan lancar dan berjaya.
Take care :)

aleen avril said...

kak jue mmg suka benda yg unik kan....baca blog akk...sy tgk semua brg yg akk beli mbtkan sy nk jgk memiliki nya...tp sy bkn pencinta brg2 unik mcm akk...

Tahniah akk sempena bukak kedai br...moga sukses sntiasa mengiringi akk

haney said...

comelnye water dispenser ni :)

Aimi Laili said...

all the best sis ! :) anyway hafey so cute, same goes to his mom hehe :)

Irfa said...

hensem boy :)

mesin kira duit dah macam kat bank pulak ye