☆゚。・:*:・。゚ 70's Magazines ゚。・:*:・゚☆


petang semalam saya terjumpa seorang uncle yang menjual buku - buku lama.
dalam banyak - banyak buku yang dipamerkan,
mata saya tertarik pada majalah yang covergirlnya berupa sangat 70's.
terus terkam, tengok tarikh pada hujung majalah rupanya
saya sedang memegang majalah Wanita tahun 1971 - 1978.
belek & terus belek, rasa seronok tak terhingga. tersengih sorang macam kera.
saya beli kesemuanya. biar untuk tatapan bila lapang, boleh dijadikan collection.
jika anda adalah followers saya di instagram & twitter,
mesti dah tengok sedikit gambar - gambar menarik dari magazines lama ni.
saya suka tengok 70's fashion; gaya rambut mereka, make-up & dressing !
ohh semuanya berwarna berani & ceria.
yang paling menyeronokkan adalah bila melihat iklan - iklan pada zaman tu.
ada yang menggelikan hati, ada yang mengkagumkan mata,
orang zaman dulu sexy youuuuuu..
majalah wanita 70an yang saya dapat ni, saiznya agak besar. sebesar majalah URTV.
semuanya masih dalam keadaan baik. no missing pages atau digunting.
okaylah.. jom tengok lagi gambar - gambar lama.
boleh feeling - feeling hidup di zaman 70an.









  



























seronok bukan ? banyak lagi sebenarnya.. seolah - olah naik time machine. 
dimana lagi nak cari magazines lama macam ni ? 
kalau ada sesiapa tahu, share lah dengan saya okay. 
selamat malam semua. jumpa lagi. bubye 

15 comments:

Sheila said...

omg! Ju, kalau i jumpa, i pun nak beli. looking at those pictures, betul2 rasa mcm naik time machine, although i lahir tahun 1985, tapi sipi2 kegemilangan 70's tu masih terasa.

leilaanuar said...

cool gila tgk magazines tuu.. mama ade simpan magazines from 70's and 80's tp bukan Malay magazines. Mostly Womens World ngan knitting magazines. seronok bila tgk.

-icha03- said...

waaaaaahhh
best nyeeeeeeeeee
mane jumpa ni jue??
hahahah

ogy said...

mmg best la ju tgk magazines tuh... huhuhu makeup diaorg mmg superb la lagi2 tang mata...

mun said...

wow..teruja mun tengok...nie first time mun tengok majalah lama-lama tau

Mama Likha said...

kakjue.. mne gmbr iklan yg tv sungguh canggih tu... haha.. klakarkan...

J u l i a 。.゜✿ said...

Hello lovely girls, =)

korang perasan tak ada satu gambar tu cerita tentang stroller ? ahaaa itu daripada majalah Wanita 1971. macamana wartawan tu cerita/promote tentang stroller zaman tu.. gambar - gambar.. rekaan paling best XD.

tang bayi belanda pun, buat saya tersenyum.. haihh seronoklah baca magazines lama. apatah lagi dapat malay magazines. nak simpan sebagai collection.

kalau korang tau mana nak cari magazines macam ni lagi... lemme know ok. muah !

Hana Baiduri said...

omg jue!!!!
bayi belanda!!

and pad sanita tu..ahahahahah
siap tunjuk camne nak pkai ye kanak kanak
rasanya sanita ms kecik kecik dulu pernah nampak la..
ada memory psl tuh
but susu bayi belandaaaa????

no!!ahahahaha

haihh...nengok gmbr ni..rasa mcm baby balik je hana
miss my old days!

Hana Baiduri said...

omg jue!!!!
bayi belanda!!

and pad sanita tu..ahahahahah
siap tunjuk camne nak pkai ye kanak kanak
rasanya sanita ms kecik kecik dulu pernah nampak la..
ada memory psl tuh
but susu bayi belandaaaa????

no!!ahahahaha

haihh...nengok gmbr ni..rasa mcm baby balik je hana
miss my old days!

J u l i a 。.゜✿ said...

hehehe Hana !

kannnn lawak gile kalau tengok iklan dulu dulu ni. lepas tu kalau tengok ada iklan tv JVC tu,"pelihara lah anak anak anda",
haaa dorang promote beli tv JVC tu sebab tak merosakkan mata, anak jadi cerdik sebab dapat tengok tv yg clear, hihihi comel gile..

ju lahir tahun 1980, so terasa juga tempias 70's ni. banyak iklan yg ju rindu ! nostalgic sangat.

Dilakochan said...

ahahah seronokkk tgk majalah lama ni.
teringat zezaman kekecik dulu, belek2 ibu punya majalah tgk gambar je. Bkn baca pun..

happyichigo♥ said...

suke sangaaaaaaaaaaaaattttt...rasa nak lompat ke zaman tu..tengok ad macam mengimbas memori zaman dulu...dira pun terasa tempias jugak lah zaman 70an ni..whoa besar betul dolly tu ju, lagi besar daripada tuan dolly! ju ingat tak ada satu time tu kita sama2 tengok advertisement dulu2 oleh abangcantik (ke abangjelita) kat youtube, rasa sgt nostalgi..pastu satu time tu kita tengok mona fendy nyayi..eeiii...takut...
thanks a lot for sharing ju...seronok sgt tgk pic yg ju share!!!

Masy said...

Dutch Baby = Bayi Belanda???

HAHAHAHHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA PITAMMMMM

Ep Rafizah said...

Ya Allah!! rindunya nak tgk iklan2 mcm tu dlm magazine zaman 80's dlu.. bestnya jue dpt baca majalah2 lama ni. kalau saya terjumpa pn saya beli semua. valuable!

♡ izzah ♡ said...

sekarang tak jumpa bayi belanda dah,semuanya perempuan belanda.hehe

dulu mase arwah atuk ade,slalu baca buku lama2 ni dlm store rumah dia.masa tu kecik lg,tak paham ape pun.tgk gmbr je.paling suke tgk koleksi komik lat.very impressive.now,those things dah kena buang.huhu..