☆゚。・:*:・。゚ Camping & Kites ゚。・:*:・゚☆


saya suka babywearing sekarang. Yousef pun suka juga. 
tidur je dia kalau saya bawa dia dalam wrap. 
& saya tak beli wrap yang branded tu.. mahal sangat & rasa tak berbaloi. 
so saya buat sendiri. pergi ke Kamdar & pilih kain nama Rayon knitting. 
senang cerita, saya sangat selesa dengan kain jenis cotton spandex. 
baby takkan rasa panas & tak sakitkan kulit dia even dah duduk dalam wrap
selama 3 jam lebih.. saya jamin, baby memang comfortable sangat. 


saya dah ada lima warna untuk babywraps saya. 
ini adalah reason sebenar kenapa saya taknak beli yang branded. 
supaya saya boleh tukar wrap bermacam - macam warna setiap hari. 
so baru - baru ni saya pergi lagi Kamdar, saya pilih warna dark turqoise pula. 
saya beli kain 4 meter. balik rumah terus potong. 
masa saya buat wrap pertama dulu, saya rasa susah sangat nak potong kain jenis ni. 
herot berot.. senget senget compang camping. sakitnya hati. 
then saya belajar sendiri this new trick. 
saya lipat kain 4 meter tu hingga jadi sebesar gambar kedua diatas. 
kemudian ukur lebar 20 inci dan terus potong ! 
whoaaa siap potong 3 wraps dalam masa tak sampai lima minit. 
dengan hanya harga rm52, saya dah dapat 3 babywraps. 


orang suruh saya beli SSC. bukan tak pernah survey.. berminat juga. 
tapi saya lebih selesa belit belit macam ni lah, rasa baby tu rapat sangat dengan saya. 
rasa macam mengandung semula ! 


petang tu saya pakai terus wrap baru berwarna dark turqoise tadi. 
ahhh seronok sangat. sebab petang tu kami sekeluarga pergi sewa chalet
& bercamping. baby Yousef macam biasa, mummy dudukkan dalam wrap
tidur je lah kerja dia. 


rasanya camping ni dah jadi activity mingguan kami. 
seronok tau tengok anak beranak sama sama dirikan khemah. 
daddy siap letak tikar dalam khemah.. susun semua barang - barang. 
macam main pondok pondok pula. tinggal nak letak tv & sofa  je.. 
mesti boleh jadi rumah dah.. hahaha. 
malamnya kami barbeque. part ni yang kami paling seronok. 
main masak masak guna arang. 
daddy beli salmon, sosej, beef patty, marinated chicken & lamb pun ada ! 
next trip barulah kami barbeque seafood pula. ohh banyak happylah ini macammm. 
kami spend time macam ni bukannya apa, anak kami ni dia terlalu aktif. 
so kalau duduk di bilik saja.. dia jadi boring & tak penat - penat buat kacau. 
bila buat aktiviti macam ni, dia akan berlari sana sini sepuas hati.. 
cukup masa... terus tidur. tidur awal pula tu.. 
kami pastikan Zander Hafiy betul betul penat. 


petang tu kami ke pantai, main kite. 
daddy belikan mummy kite yang cantik sangat. 
gambar burung warna warni. burung apa ntah..?
 burung dari kayangan kot. mummy kan bidadari..
kiranya ni bidadari dan burung kayangannya lah.. 
adehhh bidadari haru namanya ni. 


sepet pula dapat ultraman kite. 
amboi bukan main besar lagi kite diaaaaaa.. 
cantik pula tu. 


memang puas hati lah Zander Hafiy berlari sepanjang pantai petang tu. 
syok tengok budak kecik berlari. tak semput.. tak lelah.. steady je. 
kalau mummy yang berlari (dah cuba dah) baru beberapa saat lari dah pancit.
bila daddy ketawakan, mummy bagi alasan sebab kena Yousef berat.
kesian Yousef, kecik kecik dah terpaksa jadi scapegoat mummy yea.  


preschooler memang gila main pasir kan ? 
kalau pasir depan kedai saya pun, dia bantai nak main. 
ni bila sampai di pantai.. benda pertama yang dia sorak.. 
tentulah sebab jumpa pasir yang banyak. 
Yousef macam biasalah.. tidur, takda kerja lain. 


nah mummy belanja tengok bontot Hafiy sikit. 
ni bila besar seksok, kalau dia baca blog mummy.. 
mesti dia tersipu sipu malu. ahaaa padan muka mu.
dia tak sedar ni mummy ambik gambar. 
dia tak tau pun gambar ni wujud. hihihiiii 


haaa sebelum saya mengundur diri..ecewah. 
nak minta tolong sikit dengan sesiapa je lah yang masih jenguk kesini, 
mummy ni dari malam tadi hati berbelah bahagi. 
dilemma nak pilih antiturn pillow diatas, samada nak yang warna biru or brown. 
dua dua pun rasa sesuaiiiiii sangat dengan Yousef. 
blue horse or brown bunny.. which one is nicer ? 
cepat tolong saya ! 

okaylah, baby dah merengek minta dibelek.
eiii nasib baik comel Yousef ni. okaylah jumpa lagi. bye bye 

☆゚。・:*:・。゚ Celoteh Randomnly ゚。・:*:・゚☆


berat badan saya payah sangat nak turun buat masa sekarang. 
saya rasa kesan daripada ubat asthma yang saya tengah ambil sekarang. 
too much steroid pun, not good for you. 
saya dalam dilema.. nak terus makan ubat, tapi badan semakin naik.
nak stop ubat, nak diet tapi i can't live without my ubat ! 
sedih tau.. dah mula lah ni nak depressed pasal berat badan. 

but still husband kata, dia tetap sayang. tetap geram setiap kali pandang.  
tapi sebenarnya saya bersyukur sebab dia memang suami yang baik.
teringat masa saya sakit, kalau saya tak larat nak jalan pergi klinik, 
dia tengok saya susah nak bernafas masa tidur..
suamilah sendiri pergi klinik yang buka 24hrs.. ambil ubat untuk saya. 
sedar - sedar, dia kejut saya tidur.. 
suruh saya makan ubat & minum susu kambing.
banyak lagilah his simple acts yang buat saya terharu. rasa sangat dihargai. 
walaupun badan dah montel macam sekarang.. 

takpa, saya takkan putus asa. saya tetap akan cuba kurus ! 
bukannya saya tak pernah gemuk & kurus dulu.. 
yang penting, semangat.. betul tak ? 


mummy perasan, lately Zander Hafiy suka sangat layan classic Wizard of Oz. 
saya sengaja download movie ni dalam iPad dia, tak pernah pun paksa dia tengok. 
just download & biar dia jumpa sendiri cerita best tu. 
Oh lega bila kejap - kejap dia datang & kata pada saya..
"mummy, Hafiy sukalah movie ni..best lah mummy. thank you mummy"
saya tau kenapa dia suka classic Wizard of Oz ni, 
sebab movie ni colorful sangat sangat sangat ! costumes cantik & banyak lagu best. 
sebelum ni saya download movie Zathura, Jumanji  & semua Transformers untuk dia. 
Oh tak lupa the classical Sounds of Music ! tu pun dia suka tengok. 
but lately, dia pilih Wizard of Oz. 
classical movies apa lagi yang best yea ? any suggestions ?
Mungkin lepas ni saya akan download Mary Poppins pula untuk dia.


bantal - bantal comel ni saya beli di Parkson. ada less 20% kalau tak silap. 
so harga sebiji tu jadi rm32++. kenapalah kena comel sangat bantal - bantal ni. 
saya pergi Parkson kelmarin tu takda terfikir pun nak beli bantal. 
ternampak dua biji ni, terus rasa rugi kalau tak beli. konon takut habis. tsk tsk..
ni lah perempuan kan ? 


anak teruna saya ni, semakin particular tentang penampilan diri. 
dah pandai pula nak matchy matchy this baju with that jeans lah hapa. 
kadang tu nak tergelak juga saya layan keletah dia. 
taste footwear pun dah berubah. sekarang ni dah suka sangat 
pakai boots & high cut shoes macam ni. Omg.. memang cute ! 
bila mummy shopping online, dia mesti menempek disebelah. 
dia yang pilih sendiri kasut - kasut dia. 

ni baru anak lelaki kan ? 
kalau anak perempuan.. macamana lah agaknya mummy ni. 
hahaha dah dah toksah nak berangan tambah anak !
cukuplah dua. apa kata kita tengok je anak perempuan orang lain eh. 

dah dah pergi tidur.. goodnight darlings